Siste innlegg

Bli med på dansekurs på Peleponnes i september!

Tradisjonen tro inviterer Panayiotis Mavropoulos til dansekurs i Hellas, denne gangen i den lille landsbyen Akoli på Peleponnes. Som vanlig på disse turene blir det danseøkter om formiddagen og sangøkter for de som vil det, om ettermiddagen – i tillegg til kulturprat, spennende utflukter og særdeles gode bademuligheter.

Det blir felles transport fra flyplassen i Aten lørdag 14. september om ettermiddagen. Retur fra Akoli blir om morgenen tirsdag 24. september, slik at det vil være mulig å fly hjem samme dag. Dersom noen må dra hjem tidligere eller ankomme seinere enn 14. september, vil det være mulig å ta seg fram på egenhånd.

Ta kontakt med Aud Jorunn Bergsvik eller Panayiotis Mavropoulos for påmelding og innbetaling av depositum. Gjelder også eventuell sein ankomst til eller tidlig avreise fra Akoli. Kontaktinfo finner du i vedlegget.

Dansekurs på Danvik folkehøgskole i Drammen i juni

Det nærmer seg sommer, og som vanlig inviterer Lee Otterholt til dansekurs. I år holdes kurset helgen 28.-30. juni på Danvik folkehøgskole i Drammen, cirka et kvarter å gå fra togstasjonen.

Dørene åpnes fredag kl. 15.00, og så går det slag i slag til lunsj søndag. Som vanlig inneholder kurset korte danseøkter og – hvis det blir mange nok deltakere – levende musikk på festen lørdag kveld.

Lees første sommerkurs etter flytting til California i 2003, var i Oscarsborg og deretter forskjellige steder i Drøbak-området. De siste ti årene har kursene vært på Sandefjord folkehøgskole, men måtte i år flyttes grunnet oppussing.
Kursene har samlet 60 til 70 deltagere hvert år og har blitt litt av en tradisjon og et årlig treff for en hel generasjon av internasjonale folkedansere.

 

 

IFIN-årsmøtet 2024 er historie

En stor takk til Sandefjord IFK, som var teknisk arrangør av IFINs årsmøte i 2024. Årsmøtet 10.-11. februar samlet 11 delegater og fire bisittere, i tillegg til ordstyrer, valgkomitéleder og styret. Det ble en helg med gode diskusjoner og mange innspill – og med festmiddag lørdag kveld for både tilreisende og medlemmer i Sandefjord-klubben.

ORK sørget for taffelmusikk før middag og for dansemusikken utover kvelden.

Årsmøtet ble avsluttet før lunsj søndag 11. februar.

 

Årsmøtepapirer er sendt ut til IFINs medlemsklubber

Nå har alle IFINs medlemsklubber fått tilsendt papirer til årsmøtet i Sandefjord 10.-11. februar 2024. Årsmøtet finner sted på Clarion Collection Hotel Atlantic, og påmeldingsfrist for delegater og bisittere er 12. januar.

Styret håper på godt frammøte, både til selve årsmøtet og til årsmøtefesten lørdag kveld.

Resymé fra styremøte 18.-19. november

Styret i IFIN har hatt styremøte, denne gang med årsmøteforberedelser og ferdigstilling av årsmøtepapirer som viktigste sak. Styret ser fram til et godt årsmøte i Sandefjord 10. og 11. februar neste år – og håper på godt frammøte.

Dansekurs med Joška i Nord-makedonia juli 2024

Jovan «Joška» Bosilkovksi inviterer igjen til kurs i makedonske danser og til badeferie ved Ohridsjøen 18.-27.7.24.

Se vedlagte invitasjon for info og opplysninger om påmelding.

Dansetur med gresk påskefeiring

Panayiotis Mavropoulos inviterer til dansekurs i Akoli på Pelopones under den greske påskefeiringen 1.-11. mai 2024.

For grekerne er påsken årets største høytid og feiring. Med mange gamle tradisjoner som prosesjoner, fyrverker, maling av egg og pynting av lys, markerer de påsken på en helt spesiell måte.

Se invitasjon for mer opplysninger.

Dansekurs i Stockholm

Den internasjonale folkedansklubben i Stockholm inviterer til bulgarsk dansekurs helgen 18. og 19. november – begge dager danses det fra kl. 13.00 til 17.00. Instruktør er Jaap Leegwater, mens Filip Filipov akkompagnerer på trekkspill.

De to har samarbeidet i et par år og har blant annet holdt helgekurs i Borg IFK.

I vedlegget finner du nærmere informasjon om påmelding, priser og kurssted.  Hvis du er interessert, send gjerne en epost til kontaktperson for informasjon om betaling fra utlandet.

 

Har dere saker til årsmøtet i IFIN?

Alle medlemsklubbene har nå fått brev om frist for å sende saker til IFINs årsmøte, som blir arrangert i Sandefjord helgen 10. og 11. februar 2024. Frist for å melde saker til årsmøtet er 1. november.

Resymé fra styremøte 15. september

Tradisjonen tro ble det avholdt styremøte i forkant av IFIN-festivalen i Gamlebyen i Fredrikstad. I vedlegget under finner du et kort resymé av sakene som ble diskutert.